♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

30 December, 2011

✿Tragedi ✿

السلام عليكم ورحمة الله.... 
Hai readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat allah yg esa selalu..
Google ads
Salam pagi jummat...
Jumaat yg terakhir utk calendar bulan 12 ni.. Alhamdulillah...Kita masih disini..sihat wallepat liat dan masih berblog.. =)
Tragedi..
Mulanya..rasa M nak cite..tp nak  buat pengajaran pada diri sendiri..cma nak simpan kat blog ni buat kenangan pahit!..huhu..payah jugak nk mengumpul kekuatan pada diri ni..
Ye lah..manusia..bila x kena batang hidung sendiri selagi tu yg berjaga2...mcm cma la..bila dah berlaku dan alaminye sendiri..Allahuakhbar...taubat xnk terjadi lagi..

*amaran-entri ini agak panjang*

Seri hilang dalam pegangan semasa pergi ke Pasar mlm..

22.12.2011 / 9.00pm
Mlm tu..ajak mak pegi pasar mlm..Selalu g ngan en Asben..Tp beliau kje pada hari tu..Tiap2 hari khamis kat taman dato harun mmg ade pasar mlm..dan klu rase rajin..mmg kesukaan cma merayap g pasar mlm samada perabih duet @ pun saje2 jln2 cuci mate yg sepet ni..huhu
Google ads
Beli jagung peberet seri ngan fries..sambil jln2 tu mak benti kat satu gerai..dok cari2 sabun..
Cma plak nk bertukar tgn ngan mak dukung faiz.. xsampat beberape saat lepas pegangan kat seri tau2 dia hilang depat mata..

Nauzubillah....Allahuakbar..
Pucat! Lesi! Badan & Tangan mengigil mcm kene Parkinson!.. Allah..dunia gelap jadinya..
seri
Cma dgn mak berpecah cari seri..tgk muka mak dah bertambah risau..muka cma?? Toreh pun x berdarah! Pucat punya pasal...dah la kunci motor tergantung kat leher dia..kepala otak cma dah berfikir org nk culik dia ngan rembat moto skali..aduyai...sambil2 berdoa moga allah tunjukkan jalan jumpa seri..menggagau tawaf satu tapak pasar tu cari dia..x terasa nk menangis..x terkeluar air mata tu punya risau..

Cari punya cari x jumpa! Gagahkan tgn tepon En asben sambil tunggu kat moto..gerunnya nk bgtau kat en asben.. Ayg mintak maaf bang..menda tu jadi sesaat..sekelip mata..
Asben terus mintak izin balik dr tempat kje nk pegi pasar cari sekali..

Sementara tunggu En asben..Cma melilau lagi cari...sampai terlupa apa kaler baju yg seri pakai waktu tu...tup2 terpndang kelibat sorang budak pempuan pakai seluar pjg hijau dok kat atas moto Yamaha cup hitam milik sorang brader berlokasi di pintu masuk flat tapak maha.. @_@
Ya Allah..Tu seri!!!!

Sepantas kilat cma menerpa kat brader tu nak amek seri..YaAllah..syukur Alhamdulillah..Seri selamat..Kata brader tu dia jumpa seri melintas kat depan sekolah dan hampir2 nk kena langgar keta..Berderau darah bila brader tu ckp camtu..Depan sekolah??punya jauh seri jalan sedangkan time brader tu jumpa setelah die meronda2 lebih 10minit kat pasar tu cari no plat moto yg tersangkut kat leher seri..Yallah...beristighfar panjang bila dgr..Cma berterima kasih kat brader tu..terima kasih yg x terhingga terhutang budi dgn dia jumpa anak cma..
bang!terima kasih jumpa dan pulangkan anak saya..

Google ads
*Alhamdulillah*
2 minit lepas tu En asben pun sampai..cma bgtau seri dah jumpa..alhamdulillah...lega kami..mak,cma ngan en asben..lega selega LEGAnya!! YaAllah...terima kasih ketemukan aku semula dgn anak ku..Syukur Alhamdulillah..
Malam tu..kami suami isteri diam x sebut langsung pasal peristiwa yg terjadi td..last2 sebelum lelap..cma buka mulut..mintak maaf..time tulah baru air mata mengalir mencurah2 cam air terjun..
Bersyukur sgt2 jumpa balik seri..teruk kena bebel ngan En asben..ampun bang! Taubat x buat lagi..
InsyaAllah..xkan terjadi lagi..dan mintak dijaukan!
Permata hati ummi
20 minit umpama neraka  dunia xkan cma lupa sampai bila2..

Notacmot~Pengajaran buat diri sendiri..lebih berhati-hati T_T

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

29 December, 2011

✿ mImpI SemaLam ✿

السلام عليكم ورحمة الله....
Hai readers...semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu...
Salam pagi khamis...
Google ads
Huhuhu..
Sesungguhnya.. Mimpi itu mainan tidur.. Tp mimpi semlm sangat mengganggu emosi cma ni..

Cma bermimpi....
ermm....
kawan cma meniggal..accident..Cma rasa sedih sgt2 sampai cma blh rasa yg cma nangis bila cma bangun pagi tdi.. =(

Dan dalam mimpi tu..kawan cma yang meninggal tu muncul balik dan ucap

Google ads
“selamat tinggal cma” ..

Uwaaaaaaaaaa....... Apesal..apesal..

Cma tros kejar dan cari2 dia tp x jumpa..last2 cma g ke kubur dia.. tp batu nisan tu tertulis nama cma..kecut perut ni jap..dlm dok menggelabah tu la..Tup2 cma tros terjaga dari tidur pagi tadi..
Huhuhu...menci la mimpi2 camni..sampai ke pagi ni mengganggu fikiran..
Huhu..
~Sesungguhnya..mati itu pasti~

Notamcot~oh emosi...menci la... =(

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

28 December, 2011

✿ Pink atau Purple ✿

السلام عليكم ورحمة الله.... 
Hye readers..Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..
Salam petang...

Huhu..nak tanye uols ni...hehehe...actually.. Cma ni bukan le bute warne pun..tapi agak confuse ckit..leh x uols tolong tgkkan..

Meow ni sebenarnye kaler ape??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Pink Or .. Purple..?
comey sungguh meow ini.. :p

UnggU... atau Merah Jambu...?


Notacmot~cma rase kaler Purple..kan3... ?? @_@








♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

✿ Fenomena Air Pasang ✿

السلام عليكم ورحمة الله....
Hye readers..Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu..
Salam pagi rabu...

Huhu..batuk makin teruk..dan ubat yg terbaekkk adelah dengan memakan buah rambutan..
ho yeah~..hahaha..alang2 dah batuk kan nyahh... ^_^

Ade baca pasal FENOMENA AIR PASANG  yg terjadi baru2 ni kat Dungun Terengganu?? Maha suci Allah.. Cma agak gerunn klu tengok air bah yg besar2 cam ni..tgk pict yg berlaku kat pantai tu..gerunnyer...huhu..meh nak tunjuk gambar fenomena air pasang ni..








Notacmot~Sumber Pic cma amek dari >SiNi<

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 December, 2011

✿Untuk Lelaki Yang Pernah Aku cIntai ✿

السلام عليكم ورحمة الله.......
Hai readers.....Semoga kalian semua berada dalam lindungan dan rahmat Allah yg esa selalu...
Salam pagi selasa!

Huhuhu...ari ni sudah mula bekerja setelah coti 3 ari..walaupun agak lemau..tp semangat nak bekerja tetap hado..heh..minggu terakhir untuk berbulan madu..tinggal 2-3 ari dah masuk bulan January..dan kebizian akan mula tanpa henti..oh ye.. shift 3 pon dah mula..adesssss!!

Coti 3 ari berkarat dok umah disebabkan ketidak sihatan eh..ade ke ayat tu..huhu..tidak sehat nyah..batuk2 mula menyerang..hari ni suara dan mcm ella..serak2 basah..(karok pon besh ni) hahaha...sakit tokak den ni ha..

X de ape2 yg menarik hari ni..just nak share satu ape ni ha.puisi kot..ntah la..cma amek kat web..lupa nk link dia..mhapnye tuan umah..cma copy kata2 ni..sgt sweet....
Add caption

Untuk lelaki yg pernah aku cintai..
Ada musim yg terindah dlm hidupku..
Ada cinta dalam tangisku..
Ada lagu dalam senduku..
Sedetik kenangan musim berlalu..

Untuk lelaki yg pernah hadir dalam hidupku..
Perlu kau tahu dalam diriku masih bersisa setitis bahagia..
Pernah singgah dalam pelukan mu..
Juga derita dan carik luka..
Sempat berpaut pada kenangan..
Bisa membuat airmataku mengalir darah yg paling hitam..

Buat lelaki yg pernah mencintaiku..
Masih ku damba cinta yang lalu..
Pernah berlabuh di mutiara hati..
Biar dekad berganti dekad..
Biar musim datang dan pergi..
Demi untuk kalian..Wahai lelaki yg pernah aku kasihi..

Ku utuskan puisi tersisih ini..
Buat kenangan dan titipan..
Tanda cinta tak pernah padam..
Dari hatiku yg tulus..
Untuk lelaki yg pernah aku cintai..

*Khas utk kamu syg.. ♥*
Pic yg cantek tu cma amek dari >SINI<

Notacmot~hehehe..jiwang x..jiwang x..?





♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥