♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

31 October, 2012

~ SiaPa PunYa HandPhone? ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam petang rabu…


Nak menaip entri merapu lg bolehhh…? Hihih..layankan jer la.. :p

"Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab ekslusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym,

Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.
*Lagu k-pop you.. :p*
Seorang lelaki menjawab panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut .

"Hello?"
"Abang, nie sayang nie,"
"Emmm..."

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"
"Iya."


"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"
"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"
"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat".

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003.Sayang suka kat satu model tu.Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price…lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"
"Cuma $280,000 ..."
"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."


"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."
"Apa?"


"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan....
Pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual.
Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu,ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu…cantik kan bang…? "

" Berapa harga yang mereka minta?"
" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu. . ."


"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!!
I Love You!!!"
"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone…Sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "

NotaComot~ Fengsannnn…hehehe..sekadar hiburan… (‘’,)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Wordless Wednesday ~

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum...
Semoga uols semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu..
Salam pagi rabu...

Rabu tanpa kata :-



NotaComot~ Sape suke mkn asam ni? cma panggil asam ni 'asam tahi hidung' hahaha... :p


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

30 October, 2012

~ Tak Berbunyi & Tak BerbaU ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu…
Salam Petang...
Kat pj ni hujan mencurah2 dgn lebatnye..gelap plak tuh..tak caya? Nahh pic seketul :p

Doa Ketika HUJAN :-
Allahumma soi yiban naa fi'a.
Maksudnya : Ya Allah, jadikanlah ia hujan yang bermanfaat

Okeh…masih lagi entri merapu..adoila… 

Al Kesah…~~


Seorang perempuan tua berjumpa seorang doktor dan bertanya,
"Doktor, saya ada masalah dengan perut yang selalu berangin, tapi ianya tidak pernah menganggu saya...kentut saya tak pernah berbau, dan senyap. Jadi saya selalu kentut."

Doktor meminta penjelasan lebih lanjut dari perempuan tua itu...dan perempuan tua itu berkata,
"Sebenarnya, saya sudah kentut sebanyak 20 kali ketika berada dihadapan doktor. Mungkin doktor tak tau sebab kentut saya tidak berbau dan senyap."

Sambil menarik nafas.. dan tersekat2 ..Doktor itu menjawab,
"Ok, sekarang ambil pil ini dan datang jumpa saya minggu depan."

Seminggu selepas itu, perempuan tua itu kembali. 
"Tuan Doktor!!!"
panggilnya sambil marah-marah,
"Saya tak tau pil apa yang yang doktor beri pada saya, tapi sekarang kentut saya... walaupun masih senyap...tapi baunya sangat busuk."

Doktor itu membalas,
"Bagus!!! kita sudah mengubati hidung makcik yang tersumbat , sekarang,mari saya periksa telinga makcik."

Moral of the story : berjaga jagalah ketika lepaskan angin tu.. walaupun kita tak bau.. tak dengar.. tak bermakna orang lain pun tak dengar gak! hehehehe..

NotaComot~ Sekadar HIburan…^‿^ hihihi...



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Jika MEREKA ber FACEBOOK (‘’,) ~



Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu…
Salam Petang...


Kalau binatang ada FACEBOOK, agak-agak apa status dorang eh?

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajib…Burrppppp.. kenyang beb!

CICAK : isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24..

KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”

AYAM : Boh, kalu esok kawe tak update status, maknonyo kawe keno goreng doh.. I luv u all.. Jangan lupo wat kenduri arwah untuk kawe deh..

NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa..>_<

KUCING JANTAN: Baru je tweet awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!

KHINZIR : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...Derrrr! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw... agak-agak laa weyh...

~ HeHeHe...

NotaComot~ Sekadar HIburan…( ◠‿◠) hihihi...


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~I phone 4s Untuk Dijual ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi selasa… ^^_


Hari ni mcm nk post entri merapu la… hhohoh..layankan ajerla ye..
Oh ye...iklan kejap.. :p

Iphone 4 white 32GB Full set free casing with bumper,
Special edition…
Member nak let go.
Reason: Nak pakai duit RM300…
Condition: See the picture. No scratch.
Gambar tengok kat sini:

NotaComot~ Wa pun tokono beb.. jgn mare ye.. miahaha… ^^_



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 October, 2012

~ Buffered Earning for October 2012 ~


Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum…
Semoga uls semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam pg ^^

.ME & BE. hUuuuuuu... v_v

Alhamdulillah… Be menempel lagi.. kali ni advertiser berminat dgn blog cma utk promote Nokia Lumia Asha Year End.

Terima kasih daun keladi wahai En Nuff… gumbira ni… jadila daripade takde langsung…dan harapannye moga2 BE ni mengeram lame skit..

Dah lame rupenye menempel…huhuh…BE yg bulan sept pun dah jadi ME..lihat sajelah hasil selama ianya menari2 di teratak ku ini..xdela sekencang uolss kan.. hihih ^^

Inilah die rupe iklam tu tauuu..hihih...

Klu uols nak tahu lebih lanjut tentang Nokia Lumia Asha ni boleh la halakan mouse dan KLIK INI. Klu tak pun, blh je klik2 iklan ni kat bawah entri post cma. kadang2 kat sidebar tepi kanan tu.. hihih..

NotaComot~Terima kasih uols yg klik2 tu…Klu dah klik2 kat belog cma gtau eh..nnti cma klik2 kat blog uols plak…I lap u la… hihih (‘’,)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 October, 2012

~ Salam Aidiladha 1433H ~


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum…

Semoga uols semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Salam Pagi jumaat ^^


Dikesempatan ini, Cma ingin mengucapkan :

.:Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha / Qurban:.

kpd semua readers & follower blog cma ni...

Bersama2 kita hayati erti pengorbanan sebenar…
Maaf Zahir batin jugak buat semua…

Cma tahun ni beraya di (PJ) Petaling Jaya je… Parents & Parents in-law juga beraya disini.Kiranya tahun ni,  X balik beraya dgn Tok&Tokwan (Parents to My parents) dan Wan (Mom to my MIL)… hihi.. Juadahnye pun sama mcm tiap2 tahun… Ketupat Palas, Rendang Ayam, Kari Daging, Nasi Impit, Bubur Pulut Hitam…Baju Raya pun recycle raya puasa tahun ni punye… hihih.. ^^

Oh ye, Sama2 kita doakan buat mereka yg menunaikan Haji & Umrah agar dpt haji yg mabrur..Ermm…bilalah turn cma dipanggil ke rumah Allah?
InsyaAllah…

Tahniah buat Kak Ina IB krn tlh selamat melahirkan bby girl..seronok laaa Alisha ade geng lps ni.. hihi.. Selamat ari raya aidiladha kak ina & family..
Bby kuar awal sbb xnk ibu die mkn mknn sedap2 dan sbb die nak beraye duluuu….hihih..selamat berpantang :)
Oh yee..kak ina tgh cari2 nama utk adik Alisha..klu uols ade cadangan blh la komen kat entri die.. :)

NotaComot~Selamat berhari raya rakan2 semua.jgn dilupa pada mereka yg tlh tiada dan tidak mampu.Bersederhana dlm apa jua sekalipun :)



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥