♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

31 January, 2013

~Malware & Terima Kasih~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalammualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam pagi khamis ^^


Semalam menggelabah tenuk  puan tanah kedaung dek kerana MALWARE hampeh telah menyerang teratakku nan satu ni... Kenapala belog cabuk ni jgk yg nk diserang...sian cma tau... huhuhuh

Adessss... mencik mencik mencik..mencik kau ketat2 wahai MALWARE..
Sehari daku x keruan dan x pasal2 UV smlm jatuh lebih teruk dari biasa
*biasa2 pun teruk gak nih* muahahaha.. *gelak jahat*

Cma mintak maaf kat uols yg xdpt masuk belog  semalam ye..lepas je  malware tu menyerang, terpaksa privatekan belog sekejap.. 
*frust Punya Pasal* panic!
Punggah, geledah, delete segala bagai ape yg patut...

Apepun...cma nk ucap terima kasihhhhh byk byk byk & juta2 lemon kat kak nisahidham ... ssh payah up entry & carikan link tutorial utk cma buang MALWARE hampeh ni... terima kasih ye kak nisah... syggg.. kak nisah...

Terima kasih jgk kat uols yg concern dgn cma... x sangka selain dari family & kawan2..cma dikelilingi rakan2 blogger yg baik hati & penyanyang mcm uols semua... terharu rasa hati... ^^

Hari ni cuba buka belog menggunakan IE , Mozilla, Chrome, & Opera dah xde keluar pop up MALWARE Attack tu... Sudah2 la tu ye MALWARE... nyah la kau dari sini.. kehadiran mu tidak diundang dan pergimu tidak diratapi..Syuhhhhhhhhhh.....

Uols... ade yg masih problem tak jenguk blog cma ni??klu ade lg pop up MALWARE tu appear..bgtahu ye...
erkkkkkk...nak gtau macam mana klu dah xbleh masuk?? muahahaha..sengal btl cma ni la..
kiranya klu uols bleh komen tu okay la kansss.... ^^_

*belog cma lagi berseri2 jika uols gunekan Google Chrome tawww*

NotaComot~Sakit Hati hari ni.. rasa mcm nk TUMBUK org je... boleh?
*Sabar cma... sabar.. sabar itu sebahagia dari IMAN*



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

30 January, 2013

~Wordless Wednesday ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi rabu…
Rabu tanpa katanya…… :-
*+
*+
*+
*+
*+
*+
*+
*
+*
+*
+*
+*
+*
+
*+
*+
*+
*+


Notacomot~ Alhamdulillah…bersyukur sungguh diatas pemberian allah…
Terkujat tgk balance acc ku.. huhuhuh…


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

29 January, 2013

~Hari Lahir Mu ^_^ ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam didalam lindungan dan rahmat allah yg maha selalu…
Salam pagi selasa…


Hari ni kan…
besday rakan blogger cma…
dan cma pasti ada dikalangan uols pun ramai yg dah mengenali dia…
sape dia…? Ala… die tu… tu… tu…. Sape..?

hehe..die lah peminat PINK dan 
peminat tegarrr citer2 korean… nak2 pulak citer Running Man tu…
Sekali hadap…x toleh kiri kanan dah..muahaha…
Tak caya..?? meh tgk sini…
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Jelesss tak..? hehehe.. :p
 +
+
+
+
+
+

kawaiiiii... :D

Cma mintak mahap ye telah mencurik beberape keping pic cik moon yg hot ni.. :D

Sanah helwah cik siti maimun adnan aka cik moon :D
Semoga di hari kelahiran mu ini memberi seribu satu kebahagiaan ..
Erkk…cma x pandai nk bg ucapan.. huhuh…


Semoga cikmoon senantiasa dikurniakan kesihatan yg baik…
Panjang umur … murah rezeki…
Diketemukan allah pemilik tulang rusukmu… ;)
Dan sentiasa dilimpahi kasih sayang & rahmat allah yg esa….
Cma sayang cik moon selalu… ^_^…

Nah cake.. silalah jamu mata…nk jamu selera x sampai… hihih.. :p


Notacomot~ Hugs & kisses ^_^



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

27 January, 2013

~ WeekenDDDDD & Awak ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam weekend... ^^-

Singgah sekejap update...
tp masih tiada cerita cerutu mantop...
masih tiada apa2 plan nk kemana2 hari ni...

Pssstttt... Psssttt... Psssssttt...

Ermm... pesanan buat awak ..

Awak....
Saye.... ermmm....
SAYA ni.. bukanlah seorang yg boleh menyelesaikan masalah...
Tp insyaAllah... saya seorang PENDENGAR yg setia...
Sedia mendengar segala masalah awak...
yg awak rasa nk cerita dgn saya...
Saya x rasa terbeban bila mendengar masalah awak tu...
Malah...
saya harap, saya dpt membantu bila awak luahkannya pd saya...
Jika bukan menyelesaikan...
Memadailah bila dpt buat awak rasa lega..

Terima kasih sbb awak sudi berkongsi masalah awak dgn saya..
Maafkan saya jika ade kekurangan... jika awak rasa saya ni memboringkan..

Jauh disudut hati saya gembira & tak boring..
Saya gembira.. gembira^^_

Awak..
Setiap masalah .. dugaan yg menimpa kita ni..
Telah pun ditetapkah yg maha esa..
Tujuannya ..
Supaya kita  kembali kepadanya...
Memohon petunjuk..
Dan allah nk kita berfikir ape kekhilafan yg telah kita lakukan...

Jika awak tlh menyedarinya...
Alhamdulillah...
Saya sentiasa mendoakan yg terbaik buat awak..
Cuma saya harapkan...
Di waktu & saat2 yg getir ini...
Awak kuatkan semangat...
Jgn difikirkan sgt masalah tu..
Saye tahu awak kuat..
Dan saye tahu awak tahu
SETIAP YG BERLAKU ADE HIKMAH DISEBALIKNYA..

Mmg saya x rasa spt ape yg awak rasa sekarang..
Hyppo Oren..
Sabar tau... sabar..

Notacomot~ Dugaan... huhuh... tiberr nk meluahkan perasaan kat sini plaksss.. hadap je la uolsss... ape plan hari ni??



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

26 January, 2013

~ Oh SaBturdAy ~

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu...
Salam pagi sabtu..erkk... nk tgh hari dah..


Ermm..lately ni mood nk menghadap blog ke langit.. hutan eh..ke laut sudehh... huhuh.. pasai pa ntah?? :p


Oh ya..first thing first..
Terima kasih byk2 buat uols yg mendoakan buat maklong cma semlm.... 
Allah lebih menyayangi maklong.... :'(

Hari sabtu... hari sabtu.... hari sabtu... best hari ni sbb coti... pulak tu cuti sampai hari isnin..dan2 hari selasa baru setat keje... heaven~~ :p huhuh... tp x rasa best sgt pun... kenapa kenapa kenapa...??


Uols masak ape utk santapan hari ni? Cma td pagi2 dh bekpes roti bako... masih terfikir nk masak ape.. ayam ade tu...mengeras dlm peti ais.. ermm...nk masak ape? Any idea??

NotaComot~ Masak ape ye...???? kari dah boring, rendang?? Xbest.. sambal?? Baru je msk sambal ikan semlm..kicap?? ermm...sup??? adeh.... nk masak ape ni... huhuh... T_T



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 January, 2013

~ KepadaNYA kita KEMBALI ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu..
Salam petang  jumaat…

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ


maklong telah kembali ke pangkuan penciptanya.. sejam lepas cma publish entri INI
Salam takziah buat paklong & anak2… kami x dan nk mai g jenguk maklong… wakilkan ayah ja g sana…Kami mintak maaf x dpt mai…

Buat paklong & sepupu2 semua, harap sabaq dlm ujian allah ini…
Alhamdulillah..segala kesakitan yg arwah tanggung dah berakhir…
tp menyedihkan buat kita kerana org yg kita sayang telah pergi meninggalkan kita utk selama – lamanya..
Semoga arwah maklong ditempatkan dikalangan hambanya yg solihin…
Alfatihah...

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِين
الرَّحمـنِ الرَّحِيم
مَـالِكِ يَوْمِ الدِّين
إِيَّاك نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِين
اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيم
صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّين



Notacomot~................



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ MoHon Doa Kalian ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols semua senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu..
Salam petang Jumaat…

Baru tadi ayahanda cma call.Perkhabaran berita yang tidak menggembirakan diterima..
Kata ayahanda, maklong kiah ( kakak sulong kpd ayahanda cma) telah warded semlm. Sehingga  tadi, keadaan maklong tidak sedarkan diri dan berada didalam keadaan tidak stabil…

Maklong sekarang berada di taiping.tp tak sure hospital yg mana..maklong sebelum ni sihat..tp dugaan allah taala. 2 tahun sudah beliau dierang diabetes .dan tahun lepas keadaan kesihatan beliau  semakin membimbangkan.. keluar masuk hospital dan diserang stroke yg kritikal…


Cma mohon doa kalian..
utk sama2 mendoakan agar keadaan beliau kembali ok
dan sihat seperti sedia kala…

Notacomot~ Yallah… sembuhkan lah maklong.. amin…amin… :’(



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ H.A.T.I. KITA ~

Bismillahirrahmanirahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalalm lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi jumaat…

Huhuhu..senget nk keje hari ni..semlm cuti..esok pun cuti…tiberr hari ni nk keje…
Oh…. No no no … *meh pang berkali2 muka cma ni* Hamboi Hamboi cma…. Merungut Nampak! Huhuhu…Sudah..sudah...

Mari sama2 kita check hati kita..bersihkah ia? ade tak tompok2 hitam yg dah mula kelihatan? sudahke kita bersihkan hati kita tuuuuuu *merujuk kepada diri sendiri*

Mari kita renungkan sejenak.....

+
+
+
+
+



10 tanda hati yg mati

 +
+
+
+
+


Antara tanda2 hati yg KOTOR

 +
+
+
+
+

Tanda tanda HATI yang mati

Allah... Allah... Allah...

Ampunilah segala dosaku...
Sucikan hatiku...

Jauhilah aku dari kemaksiatan...
Aku mohon..
Ya Allah.... Ya Rabb...

berikan aku hidayah & petunjuk MU
Agar aku sentiasa menghindari kemungkaran
dan Terus mengerjakan perintahMU...

Ya Rahim...
Sesungguhnya Hanya engkau Maha pemurah lagi maha mengasihani...
Lindungi aku dgn rahmatMU...
Amin.. Ya Rabbal'alamin...


NotaComot~ hitamnya hati ni... bila nk berubah cma??


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

24 January, 2013

~ Selawat Keatas Junjungan ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam Petang...


Buat ape tu....?
Jom sama2 kita berselawat ke atas nabi junjungan kita Muhammad S.A.W


Notacomot~ Allah...Allah... terasa kerdilnya diri ini disisiMU... :'(



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ Salam Maulidur rasul 1434H ~

Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam Pagi khamis…


Selawat Ke Atas Junjungan Nabi Muhammad s.a.w:
Allahumma Salli Ala Muhammad Wa Ala Alihi Wasohbihi Wasalam

‘’اللهمَّ صلِّ على سيِّدنا محمَّد وعلى آلِه وصحبِه وسلِّم ‘’


Ramai umat Islam yang menyambut hari kelahiran tersebut. Walau di kalangan ahli sejarah Islam, berbeza pendapat tentang tarikh sebenar kelahiran baginda saw sepertimana mereka berbeza pendapat berapa umur baginda saw. Yang pasti, tahun gajah, hari Isnin.

Kegembiraan sambutan kelahiran baginda saw itu, bukan sahaja disambut oleh kebanyakan kita. Sebaliknya sambutan itu telah dibuat oleh ahli keluarga baginda saw. Abu Lahab, bapa saudara baginda saw, kerana terlalu gembira menyambut kelahiran baginda saw, dia memerdekakan hambanya yang paling berharga kerana membawakan berita itu. Bukan itu sahaja, dibuat pula kenduri dengan menyembelih beberapa ekor unta menandakan betapa besar kegembiraannya.

Melihat betapa hebat sambutan Abu Lahab terhadap kelahiran baginda saw membuat kita berfikir, adakah itu cara yang sebenar untuk menonjolkan kecintaan kita kepada Rasulullah saw? Abu Lahab, pada akhirnya menjadi antara orang pertama yang membantah dan memusuhi Islam.


Pada hari ini, sambutan Maulidur Rasul dibuat secara besar-besaran. Dengan paluan kompang dan selawat, perarakan, majlis dan sebagainya dianjurkan disana-sini. Namun, adakah dengan cara tersebut dapat menimbulkan kecintaan kita kepada Rasulullah saw?

Cinta pada Rasul perlu datang dari hati. Ia tidak perlu ditonjolkan dengan majlis tertentu dan masa tertentu. Namun, ia perlu sentiasa berada di hati. Sepertimana hati seorang kekasih kepada kekasihnya. Bahkan, seperti yang disebutkan oleh baginda saw kepada Umar, "Cinta Rasul lebih daripada cinta ibu bapa, ahli keluarga dan manusia keseluruhannya."

Kecintaan kepada Rasul, diterjemahkan dalam kehidupan melalui amalan sunnah yang menjadi amalan seharian. Dalam fiqh, ia disebut sunnah za'idah (sunnah tambahan). Ia bermaksud, sunnah yang dilakukan kerana kecintaan yang terlalu kepada Rasulullah saw, samada sunnah dalam perkara harus, seperti cara makan, sunnah dalam perkara kebudayaan seperti cara berpakaian dan lebih utama sunnah dalam ibadah.

Selawat juga perlu sentiasa dilafazkan. Sabda baginda saw, sesiapa yang berselawat ke atas ku satu selawat, maka Allah swt akan berselawat ke atasnya sepuluh selawat. Sehingga 'ulama' meletakkan hukum wajib berselawat apabila mendengar lafaz selawat dari orang lain. Hanya orang yang kedekut sahaja, malas berselawat kepada baginda saw, dan ketahuilah bahawa dia termasuk dalam golongan orang-orang yang rugi.


Marilah para sahabat, kita bermuahasabah. Pengorbanan yang dibuat oleh baginda saw terlalu besar. Sehingga, tidak mungkin bagi kita membalasnya. Namun, sekurang-kurangnya, berjanjilah kepada diri sendiri, kembalilah kepada amalan sunnah. Buat segala suruhan Allah dan tinggal segala larangan-Nya. Mudah disebut, namun susah dibuat. Tapi, usahalah sekadar kemampuan dalam keterbatasan kita sebagai makhluk. Waullahu'alam.



“Sesungguhnya orang yang paling dekat denganKu Pada hari kiamat adalah orang yang paling banyak Berselawat padaKu”

Al-Nasai & Ibnu Hibban


NotaComot~ Untung mereka yg berpuasa hari ni!
Ade sesiapa yg mengikuti perarakan maulidur rasul? :)


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

23 January, 2013

~Alhamdulillah... Rezeki :’) ~


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalammualaikum...
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu...

Salam pagi rabu... ^^_
Rabu tanpa kata kononya.... miahahaha....

vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
vv
**
(^______________________________^)


NotaComot~ Syukur... Rezeki..kan2 ^^






♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

22 January, 2013

~ SeJUJURnya… Please… ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalamualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat Allah yg maha esa selalu…
Evening Uols… cehh..memalam tetibe nk wat entry..apekehe?? :p

Please... :')
 Oh ye uols… mintak tlg sgt2 dgn uols… cma nk uols jawab dgn jujur ye…
Soalanye… :-

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Belog cma ni,page nye lambat tak nk loading..? ade sampai tumbuh janggut dak??


Bukannye ape..cma tgh berusaha dgn gegehnye mengedit2 supaya page x loading lambat.. jika uols masih berasa loading lambat… gtau eh…gtau eh…

Notacomot~  masih mengekalkan post comment secara embedded ni..buat sementara waktu… nnti cma tuko pop up okey.. :)

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

~ IC Baruuuuu ^^ ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat ALLAH yg maha esa selalu…
Salam pagi selasa ^^

Sudah kembali bekerja hari ni… Meowwwwwwwwww… *sambil buat senaman kucen* miahaha… :p

Semlm dgn penuh eksitednye g JPN kat Jalan Sultan Pj… G mengcollect IC baharu yg ditukar ganti.IC lama tu dah teruk benor rupenye… Hihihi… uols dah tukar? Ke.. cma yg paling lmbt sekali tuko…? Koh koh koh…ala.. masih ada masa lg… tp lg bagus klu tuko awal2…senang hati.. ^^

Ramai jugak manusia hari tu… Tp Service cepat..bagus2..tak sampai ½ jam tunggu no dah naik… xyah tunggu lelama..Semoga staff2 kat sana kekalkan mutu kerja mcm ni…
Haaaaaa.... See…. My new Identification Card *dgn penuh Vangganyeeeee

vv
vv
vv
vv
vv
Ic lama yg ada pada cma.. dah di tebuk cipnye..xleh digunakan lagiii 
*
*
*
*
*
*
IC lama.. dah teruk beno upenye.. terkoyak sana sini… miahahha

 *
*
*
*
*
                IC Lama & baruu… ^^_
*
*
*
*
*
*
*

IC baharu saye…. Wink2 ^^

Muehehe..ala cma..mcm le awk je dah tuko ic baru… *pang sekali* Cma ade DUA (2) IC sekarang tawww... :p :p
Wokey… masih ada hutang BW ngan uols… maafnye.. masih terhegeh2 jejak balas… terima kasih sudo dtg komen blog cma ye...

Notacomot~ Blog walking session started ..nntikan kedatanganku….. ecehcehceh… ^^




♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

21 January, 2013

~ Kami yg suka makan ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi isnin!
nyamm..cedapnye.... hai untie2 & uncle2..dah mkn kee...?

Hehehe..bestnye diriku masih bercuti lagi hari ni... *sila jeles* ^^

Oh mkn...
Ternyata seri & faiz jugk kuat mkn... tp ade time2 tertentu dn tgk jgk menu apa yg diorg suka mkn... mcm faiz, dah tentu meratah ikan goreng & ayam goreng *menu utama*
Klu seri, tune mkn die lain sikit. Kurang suka ikan goreng.tp ayam goreng no 1...dan mereka juga suka mkn mknn yg berasaskan mee.. mcm ummi die jugak... hihih..

Seri skrg pun dah pandai nk demand you...hari2 mintak umi buat nasi lemak la..laksa la..Klu time bhn x cukup tu mkn kt kodai la jwbnye...hihih..

Antara jenis2 ikan kegemaran faiz
*ehsan google*
Pagi, celik je mata, :-
“ummi, kakak nk mkn ayam goreng,ayam goreng upin ipin”
“Ummiiiiiii…nk ikan goyeng” 
*haa…ini faiz punya tune..lembut je tang ummiii tu* cair hati ummi ni nak.. miahahaha.. :P

Peberet dua beradik ni
Ayam upinIpin *drumstick*
*ehsan google*

Seri sekarang ni klu dibwk die g pasar mlm dah tau nk mkn LAKSA. Hah..kemain..LAKSA Uols…

Laksa kedah kesukaan seri.
Klu ade telur rebus sebijik lg layannn ^^
*ehsan google*

“ Ummi, jom g sana. Akak nk beli laksa la” tu dia… dah pandai mengarah umi dia ni…
Jagung rebus kesukaan faiz...
Die sorang je mkn...xleh nk share..dekut!
*ehsan google*

Lain karenahnye pulak ngan Faiz :-
“Ummi.. nak yagong! Nk yagong! Alam awan! *ummi,nk jagung, dlm cawan*

Pastuh, mlm td tgh syok2 landing sebelah abahnye, blh plak diorg stop main sama2... pastu sibuk  nk landing kat abah jgk.. ala..jeles la tu..ummi nk berkepit ngan abah kjp pun x bole… dan2 tu diorg ckp,abah! Nk mkn ayam goreng!
faiz eating his chic drumstick! nyam3..
kakak seri wif her drumstick! :P
yeayy..tenkiu abah belanje kami mam ayammmm :p
Hahaha…mcm tau2 je abahmu dah poket penuh ye.. abh pun,menurutkan ajelah keluar g beli kepsi..ingat nk mkn kat luar..tp ummi ni kemalasan la pulok.. hihi…

Hmm.. anak2 ni mcm kerenahnye.. alhamdulilah..dikurniakan anak yg bijak , pandai, & cepat belajar mcm seri & faiz ni...Syukur Alhamdulillah..walau kdg2 tu buat ummi hangin 1 rumah,tp, mlm2 ttp bagi kiss kat ummi sblm masuk tido...hihihi...

Notacomot~ Dah semakin besar diorg ni...akai pun panjang... :p


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 January, 2013

~Rebate smartphones RM200 dan cara permohonan ~


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalammualaikum…
Salam pagi ahad … erkk.. pagi ke?? Miahaha.. ^^_ oh mlm... :p
lately ni teruk benor dashboard nk muncul..mencik i.. huhuh..


Uols dah apply rebat rm200 utk pembelian hp pintar tu? Cma xdan lgi nk apply..esok baru ingat  nk isi form..Nk beli hp Samsung galaxy ace plus utk hubby sempena besday dia bulan 2 nnti.. huhuhuh.. *demand hubby I ni nk Samsung ace plak*
Cma nk beli Samsung tablet tu..tp Xde dlm list...hmm dulukan huby  punye la nampaknye.. :p

Uols dah tau cane nk apply online utk rebat ni? Jom cekidaut!

Berhajat nak beli smartphone dengan  rebat RM200..?
Di sini ada senarai handphone Rebat mengikut syarikat telekomunikasi yang telah di sediakan.. Sekiranya anda masih belum mendaftar pekej komunikasi belia, bolehlah mendaftar DI SINI.. Cara memohonnya pula boleh lihat DI SINI... 

Kemudian tunggu status pendaftaran daripada SKMM seperti ini:-

" Tahniah, permohonan anda telah diterima.
No rujukan permohonan anda ialah APP201311XXXXXXXX."

PERINGATAN

  • ·         Slip penebusan rebat ini akan luput pada 10/02/2013.
  • ·         Sila bawa kad pengenalan /kad kuasa / kad pelajar dan slip ini (jika ada) semasa membuat tuntutan di wakil pengedar.
  • ·         Penebusan rebat ini HANYA boleh dituntut melalui wakil-wakil pengedar yang dilantik oleh syarikat telekomunikasi yang terlibat. (Sila rujuk laman sesawang syarikat telekomunikasi bagi mendapatkan senarai harga model telefon dan wakil pengedar)
  • ·         Hanya untuk telefon pintar 3G pasca bayar, pra bayar atau penukaran telefon bagi pelanggan pakej data sedia ada yang ditawarkan oleh syarikat telekomunikasi sahaja.


Note:Permohonan semula hanya dibenarkan dalam tempoh dua (2) bulan daripada tarikh permohonan.


Sumber cma kopipes dari SINI… Nak tau dgn lebeh lanjut senarai syarikat telekomunikasi yg bg diskaun utk talian tel blh la KLIK SINI.

Notacomot~ Samsung…oh Samsung…. Ehehehe.. :p


♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

19 January, 2013

~ Ngaku Kembali ~


Bismillahirrahmanirrahim…
Assalammualaikum…
Semoga uols senantiasa berada didalam lindungan dan rahmat allah yg maha esa selalu…
Salam pagi sabtu!

*Ubi NGaku yg masih berkulit*
 vv
vv
vv
vv
vv
vv


*Ubi Ngaku yg berjaya ditogelkan*
Kemain.. ngaku kembali! Miahahaha…. Bukannye ape.. buah ngaku ni sangat sangat sangat la Fofular bila time raya cine nk dekat… ubi ngaku ni tersangatlah sedap bila di goreng rangup.cam rase ubi kentang pun hado… hehehe..

*ngaku yg telah digoreng dan sedia utk dingap!*
>ehsan google<

Hari tu saje try2 nk goreng ubi ni…tapi tu la.. klu dah saje2 mmg tak jadilah… sbb time sagat ubi tu sunguh tidak professional… ade yg tebal, ade yg nipis.. tp seeloknye tahap kenipisan tu ngam2..bila digoreng garing dan mkn…sedappppppp….

Cma dok google2 resepi.terjumpa resepi ni… meh nk share mne tau kot2 uols pun nk try menggoreng ubi ngaku @ nama scientific nye arrowhead... sedap dimakan bersama seisi keluarga…^^

*cara yg betul menyagat ngaku*
ehsan google

Bahan bahan:
  • Ubi ngaku @ arrowhead
  • Minyak secukupnya untuk menggoreng
  • Sedikit garam halus
Cara membuatnya:-
  1. Mula2 kupaskan kulit ngaku sehingga betul2 bersih. Kulitnya nipis saja. Tak perlu dibuang bahagian atas yang macam jambulnya tu untuk memudahkan semasa proses menyagatnya nanti.
  2. Sagatkan menjadi kepingan2 nipis, pegang bahagian atas jambul & sagat perlahan2, hati2 jangan sampai tercedera tangan...
  3. Rendamkan di dalam air sehingga selesai kesemuanya, toskan
  4. Panaskan minyak secukupnya, minyak mestilah betul2 banyak & mencukupi
  5. Apabila minyak sudah betul2 panas, masukkan kesemua ubi ngaku yang siap disagat dan gorengkan sehingga betul2 garing, tapi jangan sampai terlebih garing nanti tak sedap pulak..
  6. Angkat dari minyak & toskan. Kemudian bolehlah ditaburkan sedikit saja garam halus jika suka. Akak letak sikit saja untuk menaikkan rasa lemaknya.
ngaku deep frying :p


Notacomot~ Ingat nk g cari lagi ubi ni…nk buat 2nd trial.. harap2 menjadilah… meowwwwww….. :p



♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥