♥ Pn Belog ♥

My photo
Assalammualaikum :) Saya CMa, Ummi Seri & Faiz, 32 tahun 2017, Salam Perkenalan.. ^_^ ////Comment Disable. Sekiranya ada pertanyaan atau sebarang maklum balas, bolehlah berhubung dengan CMa di :- Shiemacma@gmail.com mekasih :)

21 September, 2017

Di Sebalik Nombor 241543903

Assalammualaikum & Hai..
*
*
*
*

NOMBOR SERAM

*
*
*
*
*
*
*
*
*





*
*
*
*
*

Hahahaha.. Macam2..
babaiiiiii😗
♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

20 September, 2017

WW : Ada Apa Dengan 241543903

Assalammualaikum & Hai..

Jumpa Gambar apa?
♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

15 September, 2017

Diet ATKINS? Selamat Ke Tidakz?


cerita tentang perjalan atkins sayeee
Assalammualaikum korang sumerrrr..
Adedede.. Lama gile tak menaip.. Rindu betul😍
Korang semua sihat?
Hmm.. entah le mengkome kenal lg ke idok dengan teman ni?? huhuhuh..
takpe.. biorkan.. Nak simpan citer pasal Diet Atkins ni kat sini.. buat kenangan...

Ni nak bercerite pasal Diet Atkins.. Mesti ramai yg dh tau pasal ATKINS DIET ni kan? hiihi..
CMa start Atkins ni pada 1 Jan 2017..Sampai sekarang, dah nak masuk bulan 9.. on off jer dietnye...kire2 nak dekat setahun lah jgk khennns??..

Dan.. I am sooooooooo excited with the results.😱😱
Ni berat lepas 2-3 hari atkins.. berat air yg turun.. berat yg asal 80kg xdan nk snap.. huhu

Berat sebelum diet cecah jgk la 80kg.. Dgn ketinggian 168cm ni, amatlah tidak sesuai BMI nyer uols... hari ke hari dok ternak lemak sini sana.. tang paha, tok sah habaqla.. segala mak nenek seluar baju sendat! hahaha.. padan muka kauuu..

mula2 nak diet mmg hazab.. yelah. 32tahun kau telan nasi sbgai makanan peberet (NASI SEMEMANGYA TIDAK BERSALAH YE) Tetiba kata nak stop.. hahaha.. pening la, muntah2 la, sakit perut la, ceretberet la.. semua menjadi alasan.. tapi sebb nak kurus sihat punya pasala wa gegehkan jugak.. so, diet ketat dari Jan-Mac.. mmg ketat sendat diler2 punye diet.. Cut Carbs, stop sugar dan mkn byk protien.. dan cardio sesikit..
ni berat paling Ringan dpt lepas buat atkins ketat 3 bulan.. bulan 4 dpt.. rasenye kalo cma kekal istiqomah mesti dah dpt berat ideal skrg kan? *nanges tepi bucu katil*😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

so! I finally touch the 64kg..
hahahahahahahaha..
GIla tak happy ngko! dia punya rasa happy tu, suppppp! naaik keatas.. hahahahahahaha..
ada la penurunan dlm 14@16kg gitteww.. dan yg paling ketara, Inchloss la.. dr suar saiz pinggang 34 dan bole sarung 32/30.. hahahaha..
menangis kau!

seronok buat atkins ni.. sbb ko makan *clean food* katenye..
mmg ko kaji bebetul ape makanan yg ko bakal sumbat masuk pewot..

tapi tu lah.. nak diet ni senang.. mmg senang sangat!
tapi nak ISTIQOMAH tu.. mmg kelaut..
patutnya, cma dah 64kg ni, kena berada didalam FASA MAINTAINkan berat.. Slowly masuk Fasa 4..

tapi kau kejam CMa..
Bila konon2 kurus, kau terus lupa daratan..
dan sekarang.. berat kau naik balik 68kg..
huaaaaaaaaaaa..😫😫😫😫
ni semua time raye punya pasal.. semua pun bedal.. dgn harapan nak diet balik lepas ni...hmmm...
JANGAN HARAP LAH WEIIII..
asik asik kelaut jugak.. susah nk istiqomah mcm memula buat dulu... hhuhu

DIET ATKINS NI SELAMAT bagi CMa.. tapi bagi korang yg tak menyokong, mmg kata bahaya sbb affect buah pinggang tu.. YE.. korang kene faham.. buah pinggang rosak sbb proses PROTEIN terlalu banyak tanpa karbohidrat ye. TANPA maknenye korang tak amk langsung carbs..  & air yg mencukupi. YA! kene faham tu.. banyak kes2 yg cma hadam, diorg ni buat diet crash. langsung tak sentuh carbs & gula (yg ada dlm makanan berkarbohidrat yg dibenarkan ye). gila ngko! mmg jahanam la buah pinggang.dgn ngko2 skali la jahanam..

senang cerita, sebelum buat apa2 diet, tak kesahlah diet KALORI ke, Diet Atkins Ke, Diet DETOX ke, Diet TELUR ke, rajin2 lah buat research... membaca amalan mulia.. sekarang ni, maklumat dihujung jari jer.. banyakkan membaca. follow rules.. INSYAALLAH... ALL IS WELL.

Sekian panjang lebarrr.. hahaha puas dpt menaip.. hambek kau..
sesape yg berminat nk tau journey diet cma leh la klik link kat bawah..
tapi korang kene login pesbuk dulu tau
takdenye iklan bagai .. saje kongsi.. sharing is caring katakauu..

Link
Menu,Tips,Info Diet Atkins:-
http://bit.ly/2oUdnFX

My Atkins Journey & Menu Jan 2k17:-
http://bit.ly/2oMT2An

My Atkins Journey & Menu Feb 2k17:-
http://bit.ly/2pfi8uL

My Atkins Journey & Menu Mac 2k17-
http://bit.ly/2oTVLKs

My Atkins Journey & Menu April 2k17
http://bit.ly/2qr79yJ

My Atkins Journey & Menu May 2k17
http://bit.ly/2r7ZZg7

My Atkins Journey & Menu AUG 2k17
http://bit.ly/2xcFhlG


muah!! babai



DIET ATKIN, PENYEBAB SAKIT BUAH PINGGANG, FAKTA DIET ATKINS, MACAMMANA NAK DIET ATKINS, MENU DIET ATKINS,
KESAN BURUK DIET ATKINS, DIET ATKINS TAK SELAMAT? DIET PROTEIN, CARA NAK KURUS DENGAN MUDAH TANPA SENAMAN
♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

25 August, 2017

R i n d u





How time flies, & I Miss Blogging so much :'(
♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

10 July, 2017

Jemputan Walimatulurus ( Save The Date 13.08.2017 )

اَلسَّلاَ مُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ
Dengan penuh kesyukuran ke hadrat Ilahi, sesiapa yang mengenali diri ini, Kami sangat berbesar hati untuk menjemput Dato'/ Datin / Tuan / Puan / Encik / Cik / Guru2 Serta Rakan2 semua ke majlis perkahwinan Kami,

💕 Hasidah Binti Saad dengan Muhammad Haniff Bin Omar 💕
💕Are SYie Eada & Muhd Anipp Jtx💕

💖Pada Hari AHAD, 13 OGOS 2017/ 20 ZULKAEDAH 1438H.
💖Bertempat di DEWAN SERBAGUNA MBPJ JALAN MEDAN 12, TAMAN MEDAN BARU, PETALING JAYA. [Click Here For Location]
💖Aturcara Majlis Bermula dari 11 pagi hingga jam 4 Petang
💖Ketibaan Pengantin Jam 1 Petang
💖Turut Mengundang Seisi Keluarga
💖Semoga dengan kehadiran dan doa daripada kalian akan menambah seri dan berkat majlis yang akan berlangsung nanti.
💖Doakan kelancaran majlis kami dan segala urusan dipermudahkan.
💖Dan yang lagi penting, doakan 'masjid' yang bakal di bina kami nanti menjadi baitul muslim yang diredhai dan diberkati oleh Allah S.W.T serta berkekalan bahagianya sampai ke Syurga Allah. AaminYRA.
Terima kasih. Wassalam..

CMa on behalf adik CMa, menjemput semua yg mengenali datang ke majlis bersama seisi keluarga yer.. bleh email shiemacma@gmail.com jika ada sebarang pertanyaan :)

Walimatulurus, Ayat jemputan walimatulurus, Jemputan Perkahwinan, Facebook, Jemputan Perkahwinan, Contoh Ayat Jemputan Perkahwinan, 

♥Ucapkanlah لا إله إلا الله محمد رسول الله♥

♥ Library ♥

♥ Traffic ♥